Idei de vacanță. Cele mai frumoase orașe europene mai puțin promovate

0

Te simți bine și poate pentru că nu toată lumea (turistică) știe de ele. Sunt destinațiile anului 2019 în Europa. Cele mai frumoase orașe europene mai puțin promovate

Prezentăm mai jos câteva orașe europene ignorate de obicei de turiști, dar care reprezintă destinații perfecte în ceea ce privește cultura, gastronomia, arhitectura și istoria, potrivit The Independent, preluat de Mediafax.

Cele mai frumoase orașe europene mai puțin promovate. Tallinn, Estonia

Capitala Estoniei are un centru vechi foarte bine conservat și inclus în patrimoniul UNESCO, cu străduțe cu piatră cubică și turnulețe ca din povești. În timpul verii, se pot face băi de soare la plaja Pirita. Adaugă berea gustoasă care se găsește în multele baruri din oraș, dar și preparate din gastronomia vechii școli scandinave.

Pentru a ajunge la Tallinn, din București va trebui să iei avionul și să ai cel puțin o escală, la Viena, Varșovia sau Frankfurt.

Cele mai frumoase orașe europene mai puțin promovate. Malmö, Suedia

Alege o plimbare în aerul curat din Malmö, un oraș plin de verdeață – inclusiv în Folkets Park, cel mai vechi parc public din lume. Nu uita de Konsthall, galeria de artă a orașului, cu o largă selecție de expoziții cu lucrări clasice și contemporane, una dintre cele mai mari instituții de acest tip din Europa, dar nici de podul Öresund, lung de 8 kilometri, parte a unui sistem de transport care leagă Suedia de Danemarca.

Vestea bună pentru această destinație este că există zbor direct – Wizz Air. Poți de asemenea lua o cursă către Copenhaga, iar apoi face transferul (Malmo e la 45 de km)

Cele mai frumoase orașe europene mai puțin promovate. Napoli, Italia

Este o destinație perfectă pentru amatorii de artă contemporană, dar și locul unde se găsește cea mai bună pizza și cele mai bune paste. Orașul nu este foarte căutat de turiști, dar ascunde comori istorice, precum trei castele, două palate regale și ruine. Merită vizitate și Muzeul Madre, Casamadre și Palatul Artelor.

Și în cazul acestei destinații ai cursă directă. Atât Blue Air cât și Wizz Air zboară aici.

Cele mai frumoase orașe europene mai puțin promovate San Sebastián, Spania

Golful Biscay este un punct central al gastronomiei și include și plaje aurii înconjurate de munți verzi. În afară de tradiționalele tapas basce, turiștii pot alege txakoli – un vin spumant alb, cidru și o excepțională ofertă de fructe de mare. Pentru surfing este recomandată plaja Zurriola.

Aici veștile sunt mai puțin bune. Nu există zbor direct din România, iar pentru a ajunge va trebui să faci una sau două escale.

Cele mai frumoase orașe europene mai puțin promovate. Salonic, Grecia

Situat la Marea Egee, Salonic oferă peisaje frumoase, istorie și posibilități de a face cumpărături. Adaugă acestora preparate din bucătăria greacă și arome europene, în timp ce bei un cocteil și privești apusul.

Distanța București – Salonic este de aproximativ 700 de km. Poți să îi faci cu mașina. Blue Air zboară la Salonic, iar Wizz Air are o cursă direct de la Iași.

Daca va hotarati la vreuna dintre aceste destinatii pentru vacanta 2019, va recomandam sa va rezervati din timp bilete de avion avion pentru a obtine preturi mai mici si sa nu uitati de sigiliile de bagaje, indispensabile intr-o calatorie in care mijlocul de transport este avionul. Si in care bagajele dumneavoastra vor tranzita mai multe aeroporturi si nu le vetiavea sub directa supraveghere in cea mai mare parte a calatoriei.
Vedeti aicicum functioneaza Travel Seal si ce garantii va ofera nu doar in aeroport sau in cala avionului, ci si in camera de hotel.

Ofertă cazare Sinaia. Apartament Blue Sky Resort

Share.

Leave A Reply