Hai în tabără! Cum am dat în mintea copiilor și am vizitat o Tabără Coolturală BookLand

0

Trebuie să vă mărturisesc. Imaginea mea despre o tabără este ușor deformată. În taberele mele încă se mai purtau cravate de pionier și se mâncau macaroane cu brânză. Dar am fost curios să văd cum este ACUM într-o astfel de tabără…Și, ce credeți, m-am dus! Unde? Într-o Tabără Coolturală BookLand…

Nu, nu am dat în mintea copiilor. Sau mă rog, am dat, dar puțin. Mai mult nu recunosc!

Pur și simplu eram în căutarea unui loc pentru junioară și ca niște părinți hiperprotectivi ce suntem, am zis să încercăm noi primii (cu junioara la remorcă, să vedem cum e).

Rezultatul – da, privirea retrospectivă asupra macaroanelor cu brânză este evident romantică, dar parcă-parcă mi-ar plăcea să fiu copil din nou.

La tragerea la sorți a ieșit vizita într-o tabără culturală Bookland, brand ce există de pe piață din 2013 și are destui fani.

Idee era faină  – un loc unde copilul se distrează dar “mai și pune mâna pe carte” pare visul oricărui părinte. Și al copilului. Dar să recunoaștem, în primul rând al părintelui, nu?

Zis și făcut. Ultima Tabără Coolturală BookLand pe anul acesta s-a desfășurat la o pensiune de trei stele din Bran – Coroana Reginei.  Peisaj wow, priveliște minunată, să tot stai ca ganadacul la soare să vezi cum se distrează copii. Asta, așa, ca adult.

Ce am descoperit acolo? Că deși copii erau veniți de pe tot cuprinsul țării și aveau vârste extrem de diferite, prieteniile se legau repede.  Iar telefoanele erau lăsate într-o grămăjoară, să vorbească între ele.

Că răspunsul la intrebarea (impacientată) a mamei “De ce  nu răspunzi la telefon?” era, de cele mai multe ori – “Eram cu copii, mă jucam!”

Nu am văzut combinația copil + laptop, și am socotit acesta un lucru bun.

Plus – juniorii aveau diverse activități educative. Excursii la Castelul Bran, la Râșnov, vizite în diferite locuri turistice din zonă, ateliere (interesante – de gătit, de creative writing, foto) workshop-uri de dezvoltare personală, ba chiar și mini-conferințe pe diverse teme de interes

În fiecare zi noi concursuri (unele chiar de matematică, dar să nu spuneți asta copiilor) țineau spiritul de competiție în parametrii de funcționare.

Prețul pentru o săptămână într-o astfel de tabără este 1.250 lei, all inclusive, mi s-a părut unul mai mult decât competitiv.

Deocamdată nu sunt disponibile informațiile legate de taberele de anul viitor, dar pe pagina BookLand puteți vedea cam ce s-a făcut anul acesta. Inclusiv o tabără în Irlanda și una în Suedia. Tone de fotografii si impresii gasiti si pe Facebook, la BookLand Conferinte si Tabere.

Share.

Leave A Reply